Filter
Настрой низходяща посока

2 Артикули

на страница
Виж като Решетка Списък
 1. Ергономична раница
  As low as 79.99 лв. Regular Price 99.99 лв.
 2. Слинг с халки
  As low as 59.99 лв. Regular Price 99.99 лв.
Filter
Настрой низходяща посока

2 Артикули

на страница
Виж като Решетка Списък

Бебеносене

Бебеносенето е древна практика, която включва носене на бебето близо до тялото ти с помощта на специални приспособления като ергономични раници и слингове с халки. Това не само улеснява ежедневието ти, но също така предоставя множество ползи както за теб, така и за бебето. В нашия онлайн магазин Vikababy.com ще откриеш продукти за бебеносене, които са създадени с внимание към детайла и от висококачествени материали, за да осигурят комфорт и безопасност за теб и твоето дете.

Ползи от бебеносенето

Бебеносенето предоставя множество ползи както за родителите, така и за бебето:

 • Засилване на връзката: Носенето на бебето близо до теб укрепва връзката между вас. Тази близост подпомага емоционалното и психологическо развитие на детето;
 • Комфорт и сигурност: Бебетата се чувстват по-сигурни и спокойни, когато са близо до теб. Това може да намали плача и тревожността;
 • Улесняване на ежедневието: Бебеносенето освобождава ръцете ти, което улеснява извършването на ежедневни задачи;
 • Подобрено храносмилане: Носенето на бебето в изправено положение може да помогне за намаляване на коликите и подобряване на храносмилането;
 • Социализация и стимулиране: Бебетата, които са носени, са изложени на повече стимули от околната среда, което подпомага тяхното когнитивно и социално развитие.

Видове продукти за бебеносене

Подбираме продуктите си с грижа и удобство за теб и твоето бебче. Ето защо в нашия магазин ще откриеш два основни вида продукти за бебеносене: ергономични раници и слингове с халки.

Ергономични раници

Ергономичните раници са проектирани така, че да осигурят правилна позиция за бебето, която е от съществено значение за неговото здраве и комфорт. В правилно поставена ергономична раница бебето се намира в естествена, "М-образна" позиция, при която коленете са малко по-високо от дупето, а гръбнакът е леко извит в "S-образна" форма. Това е изключително важно за правилното развитие на тазобедрените стави и гръбначния стълб на бебето.

 • Поддръжка на гръбнака и таза: Ергономичните раници поддържат гръбнака на бебето в естествена позиция, която е леко извита и му позволява да расте и се развива правилно;
 • Комфорт за бебето: Меките и дишащи материали на раницата осигуряват удобство за бебето, като предотвратяват прегряване и раздразнения на кожата;
 • Регулируеми презрамки и колани: Това позволява раницата да бъде персонализирана според ръста и формата на тялото както на родителя, така и на бебето, осигурявайки оптимален комфорт и за двамата;
 • Свобода на движение: Бебето има възможност да движи ръцете и краката си свободно, което подпомага неговото физическо развитие и му позволява да се чувства комфортно и спокойно.

Ергономичните раници предлагат множество позиции за носене – отпред, отзад или на хълбок, което дава възможност за разнообразие и удобство в зависимост от възрастта на бебето и твоите предпочитания. Носенето на бебето отпред е идеално за новородени и малки бебета, като им позволява да поддържат зрителен контакт с теб и да се чувстват сигурни и спокойни. Когато бебето порасне, може да бъде носено на гърба, което му предоставя повече възможности за наблюдение на околната среда и едновременно освобождава ръцете ти за други задачи.

Слингове с халки

Слинговете с халки, предлагани от Vikababy.com, са изработени от висококачествени материали и са проектирани така, че да предоставят максимален комфорт и сигурност както за теб, така и за твоето бебе. Те са перфектният избор за родители, които търсят гъвкавост и удобство в ежедневието си, като същевременно осигуряват най-добрата грижа за своите малки съкровища.

В слинг с халки бебето се намира в естествена "М-образна" позиция, при която коленете са малко по-високо от дупето, а гръбнакът е леко извит в "С-образна" форма. Това е идеалната позиция за правилното развитие на тазобедрените стави и гръбначния стълб на бебето.

Слингът с халки предоставя много удобства за майката, което го прави предпочитан избор за много родители:

 • Лесна употреба: Слингът с халки е изключително лесен за поставяне и сваляне, което го прави идеален за бързо и удобно носене на бебето, дори когато си в движение;
 • Свобода на движение: Носейки бебето в слинг, имаш свободни ръце, което ти позволява да изпълняваш ежедневните си задачи, като същевременно държиш бебето близо до себе си;
 • Регулируемост и адаптивност: Слингът с халки може да се регулира лесно, за да осигури перфектно прилягане, независимо от твоя ръст и форма на тялото. Той може да се носи на различни позиции – отпред, на хълбок или на гръб, в зависимост от възрастта и предпочитанията на бебето;
 • Комфорт и ергономичност: Слингът разпределя тежестта равномерно върху раменете и гърба ти, като намалява натоварването и предотвратява дискомфорт при продължително носене.

Какво трябва да имаш предвид при избора на продукти за бебеносене

Изборът на подходящ продукт за бебеносене е важен за осигуряването на комфорт и безопасност за теб и твоето дете. Ето някои фактори, които трябва да имаш предвид:

 • Материал и качество: Избери продукти, изработени от висококачествени и дишащи материали, които са безопасни за бебето.
 • Комфорт и поддръжка: Увери се, че продуктът предоставя правилна поддръжка на гръбнака и таза на бебето, както и комфорт за теб.
 • Регулируемост и гъвкавост: Продуктите трябва да бъдат лесно регулируеми, за да могат да се адаптират към твоите нужди и предпочитания.
 • Лесна употреба: Избери продукти, които са лесни за поставяне и сваляне, особено ако ще ги използваш често.
 • Дизайн и стил: Избери дизайн и стил, които ти харесват и които ще се съчетаят добре с твоя личен стил и предпочитания.

Защо да избереш продукти за бебеносене от Vikababy.com?

В Vikababy.com разбираме важността на бебеносенето и се стремим да предоставим най-добрите продукти за теб и твоето дете. Нашите ергономични раници и слингове с халки са създадени с внимание към детайла и от висококачествени материали, за да осигурят комфорт и безопасност.

Ние предлагаме:

 • Отлично съотношение цена-качество: Нашите продукти са достъпни на конкурентни цени, без компромис с качеството;
 • Разнообразие от модели и дизайни: Ние предлагаме различни модели и дизайни, за да отговорим на различните вкусове и предпочитания;
 • Комфорт и функционалност: Нашите продукти са създадени за да предоставят максимален комфорт и функционалност както за теб, така и за бебето.